Can't sign in to your account blog ?

Views

So today nak ajar mcm mn pulih balik account korang yang tak boleh sign in to. Seblum ni pernah ajar but english korang agak serabut skit right ? so today malay version cewahhh haha xD just follow step below.


First bila you all log in blog dia akan keluar benda mcm google account semua to right? Click my account kat bawah to , after click dia akan keluar mcm Security Change email , Changing your password , Using 2-step verification , Authorizing applications & sites , Changing federated Sign in and more more lagi kat bawah.
But pling penting you all kena tekan Change email , after click dia akan keluar mcm EDIT EMAL ADDRESS yg new email address korang kena letak email baru , tak faham? Okay mai step by step


Yang tadi new emal address to letak yang baru maksudnya korang kena buat YM yang baru jangan letak YM lama . You all pergi buat email YM yang baru register semua dah siap right ? Than buka http://www.yahoo.com/ than you all buka mail box , than bila dah buka mail box dalam to ada msg or mail dari Google Password Assistance. After you all buka msg too , you all ikut saja apa yang di tulis dalam to.

Rasa berguna like like banyak-banyak so nanti ramai lah tahu information ni senang skit kan share share ilmu tak silap right ? :)


Okay credit by : Bella but ada yang ayat I tukar sikit tak kan nak 100% sama apalah you all ni :P ( I ada minta kebenaran tuan tahu. Thank Bella !! :)

No comments: