Hari Koperasi Smk Permai Indah

Views
Okayy so today I'm going to story about what happen during hari koperasi . So macam biasa lah right wakeup early in the morning take my bath clean up myself all this . And going to school macam biasa . But I'm not going to walking around the school or hang around with my friend. But I tolong budak class I jual satay . Wow:face24:

Haha macam tak percaya right ? But you have to , I datang awal lagi dari budak budak class I yang lain to ingatkan tak jual rupanya ada then pergi tolong cuci timun sat all this , then cikgu suruh berkumpul dekat tapak perhimpunan dulu okay so pergi saja lah. Then tertiba kawan datang panggil suruh tolong apa semua . So I pun pergi lah tolong right.

Then I baru saja nak jalan pergi gerai nampak to dia ramai dah orang dok tunggu satay semua ni. Then kita pun busy semua first time berniaga kan ? Mesti lah messy all this right cause tak biasa berniaga lagi then lama-lama dah okayy dah biasa dah.

Satay kita order 2000 cucuk then tinggal lagi 400 cucuk mean kita dah jual 1600 cucuk , if tak kita plan nak order 200 cucuk saja mana nak tahu rupanya tak cukup if 200 cucuk nasib kita kawan aku yang order to order 2000cucuk banyak kan ? :1:

Ada yang perlajar nak 20 , 30 , 50 even though 60 sibuk saja kita dok bakar and dok bungkus untuk perlajar yang datang beli , even kita first time berniaga time hari koperasi and tak berapa comfortable with all this . But it's okay penat penat pun sampai kuah terkena kain pun I tak kata apa laku juga to jual 1600 cucuk cikgu pun kata. Hee Suka suka suka. :face42:


Benda yang I nak tergelak ialah ada 2 orang budak form5 bagi bunga kat saya , nak tahu bunga to macam mana ? Wait for a second is loading xD



Saya suka gila gambar kat atas ni . Nampak menawan ( okay memuji sendiri xD )



The flower that they give me and with my ugly silly face



Then I buka pembalut to then ambil benda yang cawan tak macam cawan to letak air sikit then letak bunga to dalam cawan yang berisi air to .



Ni dia haha , sorry for my low quality camera.

So actually hari ni ialah first time sambut hari koperai dekat school I , because ? Before this last year I still new in there and masuk pun bulan 7 or 8 so time to hari koperasi and hari sukan dah berlalu. So taktahu lah school to sambut macam mana , so today dah sambut hari koperasi then tunggu bulan 7 nanti ada hari sukan dekat stadium ohhhh haha.

And ada larian satu Malaysia lagi. Awesome:n:


Apa-apa pun aku enjoy jadi ahmoi satay :10:










No comments: