Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!

Views

Click >here< too join this giveaway ! 



Assalamualaikum semua!

Alhamdulillah. Kami ada berita gembira nak beritahu. Kami akan buat special GIVEAWAY!
Giveaway ni dibuat sempena 3 tahun usia chantekdress, pada 15 March 2013 ini.

Kami akan buat giveaway 

Ok jom tengok 

Syarat syarat penyertaan.

1. Like facebook chantekdress (LINK FB CHANTEKDRESS)
2. Peserta hanya boleh menyertai salah satu sahaja, samaada melalui Facebook, atau melalui blog.


Bagaimana nak menyertainya?

Kategori Blog

1. Mula - mula, letak banner chantekdress di blog masing-masing. Make sure ada link ke blog chantekdress ya.
2. Buat satu entry bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!"
3. Dalam entry tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, hantarkan link blog (link entry GA) anda melalui email,chantekdress@gmail.com atau boleh comment pada link ini. Tetapi saya nasihatkan anda email sebab saya nak tahu butir-butir peribadi seperti nama dan phone number.  Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.



Kategori Facebook

1. Post satu status bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!", disertakan dengan gambar dan link blog chantekdress (http://chantekdress.blogspot.com/)
2. Dalam status tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, copy atau printscreen status yang anda buat, dan hantarkan gambar print screen melalui email, chantekdress@gmail.com  . Sila sertakan butir peribadi anda. Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.

Berikut ialah contoh print screen yang kami mahukan



Hadiah - Hadiah


Ok, kami akan berikan hadiah mengikut kategori. 

Hadiah untuk kategori blog

1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85, fashion belt, Key Chain, satu hadiah misteri
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM85 dan fashion belt
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM60 dan fashion belt
4. Tempat keempat - Dress bernilai RM50
5. Tempat kelima - Fashion belt dan keychain


Hadiah untuk kategori facebook

1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85 and fashion belt
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM60
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM50
4. Tempat keempat - Fashion belt dan keychain
5. Tempat kelima - Fashion belt


Tahukah anda, kenapa untuk kategori facebook, hadiahnya agak berbeza dengan kategori blog? 
Sebabnya, tidak semua orang boleh lihat status yang anda postkan.. Jadi, hadiah pun limited la.. hehe.

Hadiah mungkin akan ditambah dan diupdate dari masa ke semasa.



Bagaimana pemenang dipilih??

1. Pemenang dipilih berdasarkan entry yang menarik dan cabutan bertuah, juga top referring URL! 


So now let go to the story about this Chantek Dress boutique store.


So the word ' Dress ' dalam perkataan dress ini apa yang korang akan teringat bila dengan perkataan ' Dress ‘ ?

Dress mempunyai banyak jenis dress same ada dress yang pendek , panjang , singkat , labuh , ringkas or mewah. Ini terpulang kepada semua pemintaan masing masing dan kesukaan masing masing. Antara gambar dibawah adalah contoh contoh dress yang selalunya dipakai oleh saya , 











Cantik kan ? Walapun model dalam too bukan saya but its okay im still searching some awesome dress to me girly nowadays. Mostly galaxy dress too I didn't own it and susah sangat nak cari dekat area Penang. Okay now continue too the story .

Dalam boutique Chantek Dress antara dress atau outfit yang saya suka adalah ' Peplum ' , never see before dress peplum too macam mana ? You're so wrong my dress its one of a trend now at Malaysia and it so comfortable too wear it at everywhere.

Antaranyaa peplum yang saya suka dekat boutique Chantek Dress adalah ,




Cantik kan peplum peplum dalam gambar too ? tambah tambah lagi model dalam too comel comel begitu iyaa suka suka suka :D.

Peplum itu boleh dijadikan sebagai satu outfit yang selesa dipakai di mana mana even sama ada even rasmi atau majlis perkahwinan kekawan or family family. So kalau boleh memang teringin sangat nak menang peplum dalam boutique Chantek Dress sebab tak ada peplum jenis macam dalam gambar macam too lagi. Ada pun satu saja peplum but will show you nanti , baca habis iyaa jangan tak baca . 

Kalau anda berminat dengan peplum jenis macam anda boleh visit ke fans page beliau iaitu di

Fans page : Chantek Dress
Blogspot : Chantek Dress

Thumbs up for their fans page and dont forget too follow their blog for more information about this peplum design or dress.
So now harga pun satu masalah right maklum lah kita sebagai rakyat Malaysia haruslah menjadi penguna yang bijak.* Lebih lebih pula Cynthia ni :p *

Harga pun berpatutan kalau berminat boleh PM terus kepada owner boutique tersebut untuk mengetahui harga peplum peplum yang dijual di Chantek Dress boutique.

Im not one of their customer but I hope I will be one day. Kalau ada rezeki menang dalama contest why not right boleh cuba pakai tengok kain dia lembut tak , selesa ke tak but tengok pun peplum too rasa macam selesa dipakai pula. So I pun ada peplum but peplum too its tooo simple and its in black color , kalau pakai biasa macam too without bracelet or necklace memang macam inner hitam. Berikut adalah gambar saya pakai peplum hitam tersebut ,


and I style up with a triangle necklace so it wont look so simple and with a dark red long pants. So what you think about it , suggestion maybe ? 

So itu sajalah and goodbye . Join lah jangan tak join hadiah menarik ohh hihi !

Thank youuu !




7 comments:

mi$$ch0c0laTe said... [Reply to Comment]

dr Giveaway Anniversary Chantek Dress yg sama :D

http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2013/03/chantek-dress-special-anniversary_15.html

AidaSyahirah said... [Reply to Comment]

http://aidalor.blogspot.com/2013/03/chantek-dress-special-anniversary.html :)

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@mi$$ch0c0laTeThank for coming and will visit yours soon !

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@AidaSyahirahWill visit back :D

UNKNOWN said... [Reply to Comment]
This comment has been removed by a blog administrator.
CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]
This comment has been removed by the author.
zeera lily said... [Reply to Comment]

hye dear, jemput join ga sy ♥
http://belogzeera.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html