Review : Bedak Thanaka

Views

Have you heard about Thanakha ? 

Mesti lah biasa dengar because Thanakha sekarang hot dipasar sejak Nora Danish promotkan bedak ini dekat instagram beliau , actually mesti ramai confuse Thanakha dengan tate Dea apa beza nya ?
Actually its the same cuma Thanakha its orginal from Mymmar and Tate dea its Nora Danish repacking kan bedak itu dan dinamekan dibawah name keluarga companynya so .
Kandungan same sahaja cuma package dia sahaja berlain but its the same.

Mesti ramai ter-tanya okay tak product Thanakha atau lebih dikenali sebagai tate dea . So far so good ramai kata okay dan bedak ini macam bedak sejuk sahaja cuma bedak sejuk diperbuat daripada beras tetapi Thanakha ini diperbuat daripada Pokok kayu Thanakha yang digunakan oleh rakyat Myammar.
Rakat Myammar menggunakan Thanakha ini sebagai bedak sejuk dan sesuai untuk semua jenis kulit.
Ia berfungsi boleh mengecutkan jerawat & ruang romo , jeragat di muka , dan memutihkan kulit.
Dan saya pun ada guna Thanakha bedak ini and seriously amat fresh bila kita sapu dekat muka , ia mempunyai bau limau yang amat kuat dan boleh tenangkan fikiran manusia bila sapunya dekat muka , amat relax bila sapu dekat muka.

How too use this Thanakha ?
1 . Cuci muka dengan pencuci muka dan basuhkan pencuci muka itu dan biarkan muka kita basah sikit 
2. Buka penutup Thanakha dan ambil air basahkan tangan dan gosok dipermukaan bedak itu dan ia akan basah dan cepat cepat sapu dekat muka.
3. Bila dia kering dia akan jadi bedak sejuk dan muka akan rasa macam kena serap but itu normal .
4. kalau nak pakai sampai keesokan pagi pun boleh or nak pakai sat pun boleh. Dalam 30 minutes macam to.
5. Ia boleh digunakan sebagai foudation atau bedak sejuk.



Selamat mencuba , so kepada sesiapa yang ingin beli Thanakha ini saya juga ada jual dengan harga Rm30 sahaja 110G !



5 comments:

Mira Kagimoto said... [Reply to Comment]

wah, i wanna try it.. ^__^

Cynthia Lee said... [Reply to Comment]

@Mira KagimotoSure , you should try it :D

Asyiffa Aida ♥ said... [Reply to Comment]

does it really work? i have problem with black spot on my nose. grr

Cynthia Lee said... [Reply to Comment]

@Asyiffa Aida ♥If black spot on your nose im not sure , haha

Nurul Atiqah said... [Reply to Comment]

awak jual? how to buy?