Love VS Single

Views
Attention please,Before I write about this post you have to take a full ttention at this post.And this post will be in MALAY VERSION.Sorry guy I not good at my englis,I scary I useing broken englis and than people keeping say that I just act like I'm so good in my englis.And This post is not all mine.Some of them is copy some of them is my own word.Enjooy it Okay story stary now ! ! !

TANDA LELAKI SAYANG !!!!

Apabila seorang lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia paada kekasihnya dengan ikhlas,perubahan sikapnya dapat dilihat dengan jelas.Hati lelaki yang dianggap keras selama ini,tiba-tiba menjadi selembut kapas.Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa sahaja untuk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai.Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yang dilakukan lelaki untuk mu itu.

Sekiranya kamu menyedari teman lelaki kamu sentiasa bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kamu dengan dengan rela hati,nyata kamu tidak silap memilih teman hidup.Situasi ini terang-terangan sudah menjelaskan perkara sebenar.Dia bukanlah jenis orang yang berdamping denganmu sekadar suka-suka ataupun untuk mengambil kesempatan,Tetapi atas dasar cinta yang sebenar.Betapa beruntungnya kamu.

Selain itu,jika teman lelakimu sentiasa buat hatimu senang dan terhibur,itu tandanya dia inginkan perhubungan yang serius daripada kamu.Sudah tentu dalam sesebuah hubungan kita inginkan sesuatu kenangan yang manis untuk dikenang.Jadi tidak hairanlah lelaki sebegini sentiasa inginkan suasan ceria setiap kali berdampingan dengan orang yang dianggap istimewa dalam hidupnya.Padanya,sudah mmenjadi tanggungjawabnya untuk membuatkan hati orang yang disayangi sentiasa senang dan terhibur.

Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu NASIHAT.Ingat NASIHAT bermaksud mengingati.Dia akan sentiasa mengingati orang yang dia sayangi agar hubungan yang terjalin berjalan lancar tanpa sebarang masalah.Itu tandanya dia amat menyayangi perhubungan di antra kamu.Jadi,terbukalah mendengar nasihatnya.

Jika sudah sayang,macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya.Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaiman untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja.Kalau bolah biarlah ke jinjang pelamin,Baru berbaloi! ! !

Lucukan?Tapi itu hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidah ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang.Kalau dia merajuk hati,sesekali cubalah untuk memujuknya.Jangan pula kamu sangka manjanya itu mengad-ngada.Bukan senang lelaki sanggup mengubah sikap machonya kepada seorang lelaki yang berperawakan manja.Hanya untuk orang yang disayangi sahaja.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu .Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu mu.Si dia akan menjadi orang yang paling rajin dan sanggup melakukan apa sahaja asalkan kamu senang dan tidak dibebani kerja ataupun masalah.Beruntungnya kamu :D

Kamu memberitahunya yang kamu akan ke satu tempat untuk satu jangka masa yang agak lama.Tiba-tiba dia jadi menggelabah dan tidak menentu.Itu tandanya si dia langsung tidak boleh berjauhan darimu dan kamu tidak perli ragu lagi tentang kesetiaanya.

Sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang ssama contohnya " Bby sayang biy lagi tak? "Jangan anggap itu satu persolan yang membosankan.Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.Sebab itulah,kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa di dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.

Si dia sanggup MENITISKAN AIR MATA demi kekasihnya.Bukan semua lelaki sanggup MENITISKAN AIR MATA hanya untuk seorang perempuan.Tidakkah kamu TERHARU melihat seorang lelaki yang sanggup MENITISKAN AIR MATA demi kamu.Itu membukitkan cintanya begitu kuat buatmu.Bagusnya dapat BOYFRIEND begitu :P

Human not all is perfect even your boyfriend.Tidak da orang yang pernah lari daripada kesilapan dan kdang-kadang buat kamu kecik hati,tapi kalau dia nak berubah adalah satu perkara yang baik dan kamu perlu sokong dia berilah dia masa untuk berubah.Nak berubah itu bukan perkara senang tapi kalao a berubah demi untuk bahagiakan kamu itu satu perkra yang baik.Janganlah kamu cari penganti dia semata-mata kamu kecik hati dengan kesalahan dia dan kamu pasti ke penganti kamu tu dapat behagiakan kamu.

Dan pengorbanan paling besar sekali gus menjelaskan lagi betapa si dia menyayangi dirimu apabila teman lelakimu lebih mementingkan diri kamu berbadngin dirinya.Apa sahaja yang dilakukan semata-mata untuk mu.Asalkan kamu sentiasa selesa dan berasa selamat setiap kali bersama dirinya.Jadi HARGAILAH lelaki dan terimalah mereka seadanya.Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar lelaki.

Setiap pasangan ada kelebihan dan kekurang masing-masing.Kalau kamu rasa pasangan kamu banyak kekurangan dan selalu sakitkan hati kamu lalu kami cari penganti baru,alasan kamu dah tak ada hati dan tak serasi,kamu pula macam mana?Ada kah kamu itu tidak pernah buat kesilapan?Kamu tak pernah sakitkan hati pasangan mu?Tanya lah sendiri :D

Jangan biari EGO menguasikan perasaan kalau tidak kamu pasti akan menyesal satu hari nanti.Sekian terima kasih (:

Actually this post is to all of you.But I fell sometime we have to know about COUPLE (:

No comments: