Love Bite" Boleh Sebabkan Serangan Jantung/Strok!

Views


Okay today post about love bite ?What is love bite?You can see on top the photo what we call love bite.Okay love bite boleh disebabkan serangan jantung or strok?Wahh That so weird.Weird ke?I rasa biasa je siapa suruh gatal sangat pe buat love bite kat tekak or kat bahagian yang tak disepatutnya.Itu dinamekan balasan haha,Bagi orang islam to haram kan kan kan?But if Chinese pun ada juga yang buat if chinese we call " chicken curry " aha weird name right?I always don't get it why that we use to give this weird name.

Okay read this post,Daily Mail melaporkan seorang wanita separuh lumpuh selepas mengalami serangan sakit jantung sebagai akibat gigitan asmara yang dilakukan oleh kekasihnya. Wanita yang tidak dinyatakan namanya, dimasukkan ke hospital di Auckland selepas tidak dapat menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Kes itu dikatakan yang pertama seumpamanya pernah dilaporkan.

Para doktor mengesyaki wanita itu diserang sakit jantung walau pada mulanya gagal mengesan puncanya. Mereka kemudiannya memeriksa kesan gigitan asmara pada bahagian kanan lehernya. Di bawah kesan itu, mereka menemukan punca serangan sakit jantung berkenaan.

Gigitan asmara itu menyebabkan kerosakan pada pembuluh darah itu dan pembentukan darah beku. Darah beku itu kemudian mengalir ke jantung mangsa, menyebabkan dia mengalami strok.

giler ah.mmg takot.hati-hati eh.jgn over.pasai-pasai sakit jantung nt.

sumber from : farhati masliha =)

So for them yang selalu buat love bite to hah baik stop sebelum kena apa-apa kan?haha okay byebye xp

No comments: