Contest Dan Sebenarnya

Views
I nak join contest ni. Sebab apa yang membuatkan I rasa nak join ? Cause this contest untuk menulis wahh. I love essay haha. So let start it babe :)


For more information . Boleh rujuk di blog Atiqah and Quratul

So let start out story.

Actually kan I pun taktahu lah nak story pasal apa. But I nak story about my fellow friends and something about my personal life Sikit. Okay time I sekolah rendah I skolah cina and I'm Chinese okay ? But I'm not really good in my chinese since I was in secondary school.

Okay I still remember masa I masuk sekolah rendah memang blur gila. I was like nerd girl. Haha apa pun taktahu. Than bila naik darjah 4 if tak silap I. Ada seorang budak baru kat class I. And she was like mix india with siam. She can talk siam but don't know how to spoke Tamil. And she spoke with her mother siam with her father english and malay. Okay masa first dia masuk class I , I bukan suka dia sangat bila dia masuk. I macam Euwww who is this ? hahaha Nampak sangat right yang I ni sangat memilih part friends ni.

But day by day , makin rapat and makin suka sesama lain ( suka as friend okay ) haha . Than naik darjah5 sama class. Darjah 6 pun sama class. Kebetulan sangat kan ? That why I buat apa , suka siapa I story dekat my bestiu ni. Even though kita selalu gaduh , but bila gaduh sesama lain mesti akan berbaik semula. Haha tak tahu kenapa.

Okay than bila sekolah rendah I dengan kawan baik I ni boleh dikatakan Paling Pandai Bahasa Melayu dalam class saya. Sebab apa pun I tak tahu. I boleh bagus dalam bahasa melayu pun sebab jiran I. Jiran I is Malay and we always play together such as masak-masak , barbie doll and bla bla bla :)

And lepas habis UPSR , I and kawan I ni sekolah lain dah. And kawan I to pindah Johor. Than I pun sekolah dekat SMK Taman Sejahtera. Than kita ada lagi text and call and kadang-kadang dia balik kita jumpa. Than I tukar phone number dia pun dah tukar so sudah hilang mehubungi sesama lain.

So hilang begitu saja lah. Than time dekat secondary school. I still remember when the first day I go to school. Omg I buat seorang terasa and budak to siap nak gaduh with I lagi serious takut gila time to. But lama-lama dah okay cause dia dah salah faham tentang saya.

And I sekolah dekat SMK Taman Sejahtera about 1 year half macam to. Than I pindah sekolah cause ada 2 masalah frist sebab cinta and lagi satu sebab saman Errr like stpid right ?
Sanggup I pindah sekolah sebab 2 benda to. But pindah pun bagus lah sekolah to ada banyak memory yang buruk.

Than mai sekolah SMK Permai Indah. Than ada lah kawan-kawan yang baik juga dengan I. But sejak naik form3 ada lah kawan baik duduk seclass but kawan I to sejak-sejak asyik ignore I saja. Sedih gila tahu. Than time hari guru dia lupakan kawan than pe dekat budak form4 agak jealous lah. Than bila dalam class sembang dengan kawan dia yang dok sekampung. Hmm ini ke kawan di panggil ? I don't know lah I harap sangat friends ship kita jadi macam dulu Hmm

Friends ship is important than a boyfriend for me. Without friends is just like without your soul. So hargai lah kawan yang disis anda. Sentiasai ambil berat tentang sidia and jangan sesekali ignore kawan.

The End
P/S : I just want to say sorry if karangan and story ni melari cerita or whatever lah. But I just niat nak story and seriously time ni sangat sedih bila tulis tentang kawan ignore I. Hmmm so enjoy it :)

2 comments:

Q :) said... [Reply to Comment]

betul betul , kawan tu lagi besstt hee ^^
cerita yg menarikk + bestt :)
good luck dan thanks join

accepted , yeayy !

Shin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@Q :)

Hee Okay thankyou :)