Segmen CP | Jelajah Anak Malaysia 2011

Views

Saya dijemput oleh tuan owner segmen ini untuk menjoin segmen yang dibuat oleh beliau . Awww Thank you :)

More information just click that banner .









Saya bangga menjadi Anak Malaysia kerana ,Malaysia mempunyai berbagai bangsa dan kaum . Malaysia mempunyai banyak jenis bangsa such as Malay , Chinese , India yang 3 kaum ni jenis yang asas punyai . Itu saja ke kaum yang ada dekat Malaysia ? Eh silap silap korang kat Malaysia ada lagi kaum dekat sarawak and sabah . Macam - macam kaum ada kat situ orang asli pun ada . Hah itu salah satu keistimewaan Malaysia . Negara lain ada ke ? Tak ada pun , negara Malaysia saja lah yang ada .

And now Malaysia sudah mempunyai logo yang di panggil 1Malaysia , itu bermaksud perda menteri nak kita bergaul sesama lain dengan tidak megira bangsa dan agama , Contoh like #Cewah nak juga show off sat haha . I kat sch boleh dikatakan semua bangsa I kawan , I kawan jenis tak kira bangsa lah semua orang sama saja ciptaan Tuhan juga . Just kulit berwarna lain saja . Kulit berwarna lain tak bermaksud kita tak boleh kawan itu dinamekan COLORFUL . Negara lain mana ada , kat Malaysia saja lah yang ada . Hahaha

Nampak tak bendera kat atas ? Tahu to bendera apa ? Taktahu ? Sah sah korang ni bukan warga negara  . haha joke *
Salah satu sebab saya bangga menjadi Anak Malaysia ialah saya seorang budak cina yang dilahirkan di Pulau Pinang , Seberang perai . Saya dilahir pada tahun 1996 so nak tahu umur I berapa tahu ? Hah pandai pandai korang kira sendiri lah :P . Okay saya dilahirkan di Pulau Penang tetapi Ayah saya berasal dari Sarawak , but dia asal Sarawak pun bukan orang asli Sarawak hah jangan korang ingat Sarawak saja ingat orang asli Awww . Ayah saya Cina Sarawak , and Ibu saya pula lahir di area area nak dekat dengan Kedah but tak berapa tahu sangat name to . So saya ni ada darah yang bercampuran dengan negeri negeri yang lain lah . #Amboi bangga sat xD

Sorry lah agak panjang sikit but harap-harap tuan segmen ni tak kisah lah xD


Tag ;
Farra

16 comments:

Cik Purple Pinkypuff said... [Reply to Comment]

hehehe.. xiexie sudi joined! :D saya sgt bangga n sgt trharu cuz u're my 1st chinese folower yg sudi join segmen nih..:D thanks! :]

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@Cik Purple PinkypuffOh really ? Welcome sebagai rakyat Malaysia harus lah sokong ig ada segmen jenis macam ni .

Kita kan 1Malaysia <3

kisah cik paro said... [Reply to Comment]

wah .. kesanya u anak cina ye!'1 malaysia la!

c genk bah ne said... [Reply to Comment]

Singgah sini
Follow awak juga..
Dan kalau sudi follow la genk ok hehe

sa anak Malaysia hehehe

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@kisah cik paroLOL :)

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@c genk bah neOkay terima kasih jyeah nnt free I follow u balik :)

Kancil 8349 said... [Reply to Comment]

kancil singgah ke blog nie...

salam perkenalan daripada kancil

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@Kancil 8349Jyeah thank because singgah kat blog saya :)

iMBobo said... [Reply to Comment]

hi! nice to know u! :)

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@iMBoboOh hai nice to know u to :)

afriana razman said... [Reply to Comment]

Singgah dari segmen CP ^_^

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@afriana razman:D

Pure Mahabbah Fillah said... [Reply to Comment]

aiiii..

salam ziarah dr segmen CP...

folow u...

come visit n follow my blog ok..

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@Pure Mahabbah FillahOkay :)

N A T A S Y A ツ said... [Reply to Comment]

singgah dari segmen yang sama ;)

*1996 ? wah, kite sebaya la :D

suda follow di sini, GoodLuck for you PMR ;)

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@N A T A S Y A ツ Haha really ? Good

Jyeah thank , u to beb <3