Ciri Lelaki Yang Aku Idamkan

Views
Saya tak minta sempurna daripada seseorang lelaki , because like 
I know people always say nobody is perfect . 
Saya tak minta kemewahan daripada si dia , but saya minta keselesan dari si dia .
Saya tak minta ketenangan , but saya minta kesetiaan .

Berikut adalah beberapa ciri -ciri lelaki yang ku idamkan ,

  • Lelaki yang menjadi penawar
Iaitu lelaki yang sudi memberi kata-kata semangat or keramat senang cerita kata-kata manis untuk jadi penawar hati saya . Lelaki yang sudi sentiasa memberi kata-kata semangat kepada kaum wanita yang menghadapi masalah atau ditimpa sakit .

  • Lelaki yang wangi
Iaitu lelaki yang sentiasa mandi dan tidak berbau hapak or busuk dikatakan . Sebab tak ada wanita yang sanggup dating dengan lelaki yang badan berbau busuk atau hapak ., So lelaki luar sana don't forget to bath for always if boleh rendam dalam bottle minyak wangi pun okay juga . Hihi

  • Lelaki yang prihatin 
Iaitu sudi mendengar dengan hati yang ikhlas , bukan jenis yang telingar kembang but kiri masuk kanan keluar . Sebab cara mendengar lah yang biasanya menjadikan perempuan ni kuat membebel, bila dah membebel, panjanglah ceritanya , lepas tu pandai pulak nak menuduh yang kami ni DJ radio hotFM . Kesalahan sendiri tak perasan pula lelaki ni . Hihi


  • Lelaki yang memberi kebebasan 
Contoh kebebasannya bukan kebebasan like pandai singkat all that . I mean yang kebebasan ialah like bila perempuan shopping dekat topshop #ToDia perempuan boleh ambil saja sebanyak baju yang perempuan nak  . But if lelaki nak halang pun halang lah dengan nada yang sopan sapun selembut bayu . Remember jangan sesekali kasar with perempuan dosa besar to .

  • Lelaki yang berhati-hati
Lelaki yang berhati-hati ni maksudnya , bila perempuan ikhlas menyediakan kek for ulang tahun ke50 #Lamanya , then lelaki mencuba kek tersebut then ingin member kritikan terhadap kek tersebut amat tak sedap . Biar perempuan sendiri yang kritikan kek tersebut tak sedap . Sedap tak sedap pulun saja lah senang cerita :P

  • Lelaki yang pemurah
Lelaki yang pemurah adalah yang sentiasa rela dan redha menyerahkan wang ke tangan perempuan. Bukan untuk dikuasai manakalah untuk menjada duit tersebut agak kaum lelaki tidak berani memandang perempuan lain atau menliar dengan perempuan lain .

  • Lelaki yang sudi bertolak ansur
Lelaki yang sudi bertolak ansur lah yang selalu akan kekal bersama wanita hingga ke kahwin pun tidak ada masalah . If lelaki tak bertolak ansur tak kan lah perempuan right ? If laki bertolak ansur baru lah gentlmen sikit , if perempuan yang ansur kan lelaki nampak sangat yang lelaki to tidak mempunyai sifat gentlmen .

  • Lelaki yang setia pada yang satu
Lelaki yang setia pada yang satu lah selalunya diidamkan oleh perempuan . Tak ada lah perempuan yang suka right if suaminya kongsi with perempuan lain ? Maklum lah lelaki melayu boleh kahwin empat :P . Sama lah dengan perempuan mereka tak nak juga teman lelakinya bermanja-manja , peluk-peluk with perempuan lain .

  • Lelaki yang jujur
Jujur adalah perlu di antara pasangan couple ataupun suami isteri . Contohnya bila teman wanita tanya keluar tak hari ni ? Manakalah teman lelaki nya jawap tak keluar pun biy . Mana nak tahu eh terkantoi dengan kawan or wanita lain dekat queenbay . Haha then kena terajang free tak tentu pasal .


Atas berikut adalah 9 sifat atau ciri-ciri lelaki yang aku idamkan . 
So harap ia juga membantu kepada blogger yang lain yay ! 


Tag : Nurul Atikah
Aerol
Auram

17 comments:

Pen MErah said... [Reply to Comment]

byknye ciri2 lelaki idaman.. aaaaa susah nk cri woaaahhhh. usaha tangga kejayaan.

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@Pen MErahAda lagi banyak tak larat saja nak taip haha . xD

Eyra Yvonne said... [Reply to Comment]
This comment has been removed by the author.
Eyra Yvonne said... [Reply to Comment]

ayat ni you buat ke ? tanya saja :)

Hafizzi Aziz said... [Reply to Comment]

go go go..
mesti jumpa punya lelaki2 idaman tue..
adakah sy layak? hahaha..
thanks join..peace..

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@Eyra YvonneYg tajuk google search , isi I buat sendiri . Why ?

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@Hafizzi AzizHaha , if you rasa you ada ke9 ni so layak ah :P
And you're welcome .

anamizu said... [Reply to Comment]

hai cynthia..i dari segmen ni jugak..gud luck dear :)




luv,
cik ana

Eida Arina said... [Reply to Comment]

hai kak...saya dtg dri segmen yg sama....nice to meet you :)

bagus3...saya sokong dgn ciri2 lelaki idaman kak :)

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@anamizuHi cik ana , good luck for you to yay !

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@Eida ArinaHi adik , yeke ? Good luck untuk adik juga ay . And nice to meet you to .

Thank sebab sokong <3

tasya linda said... [Reply to Comment]

Yang pasal mendengar tu susah. lelaki tak suka pompan membebel :|

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@tasya lindaHa'ah tahu tak apa that why lah kena betol cari laki yg sanggup dengar oh .

ⓌⒶⓉⒾⒺ ⒹⒾⓂⓅⓁⒺ said... [Reply to Comment]

hai..dri segmen sama dtg terjah :)

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@ⓌⒶⓉⒾⒺ ⒹⒾⓂⓅⓁⒺThank :)

Sarah Hanim said... [Reply to Comment]

ciri dan perangai yang baik :)
kirim salam pakwe ye ;)

http://sarahanimismyname.blogspot.com/2011/11/ciri-lelaki-yang-aku-idamkan.html

CynthiaShin 欣倪♥ said... [Reply to Comment]

@Sarah HanimMn ada pakwe hihi :P Okay .